Gewichtsverlies/gewichtstoename

Overgewicht is vaak de oorzaak van verschillende lichamelijk ongemakken zoals bv. insulineresistentie en spijsverteringsklachten maar ook voor osteoporose etc.

Ben je klaar met die extra kilo’s en wil je graag werken aan een fittere versie van jezelf, dan kan dit begeleidingstraject je zeker helpen!

 

Intakegesprek/eerste consult

Voorafgaand aan het eerste consult vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden en een intakeformulier in te vullen zodat ik me goed kan voorbereiden op het eerste gesprek.

Tijdens het intakegesprek (60 minuten) zullen we de ingevulde anamnese samen doornemen, een doel opstellen en de eerste lichaamsmeting doen. Ik zal veel gerichte vragen stellen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie. Ik zal je informatie en praktische tips meegeven waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Dit is per persoon verschillend want wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Ik zal dit doen op basis van kleine veranderingen, veel veranderingen in een keer kunnen namelijk voor onrust zorgen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je zelf voldoende kennis en bewustwording gaat krijgen, zodat je zelf een leefstijl kan aannemen die aansluit bij jouw doelen en wensen.

 

Na afloop van het gesprek krijg je de informatie, weekmenu’s, tips & tricks naar je toe gemaild zodat je dit thuis nog eens rustig door kunt lezen en meteen aan de slag kunt!

 

Vervolgconsulten

Het eerste vervolgconsult zullen we een week later inplannen. Hier kijken we hoe het de eerste week is gegaan en of je al dingen hebt kunnen toepassen. Het is logisch dat er in de eerste week ontzettend veel vragen bij je naar boven komen, deze kunnen we in dit consult dan ook uitgebreid bespreken.

 

Gedurende het aantal maanden traject dat je gekozen hebt, plannen we vervolgconsulten in. Het is geheel naar eigen zeggenschap hoeveel weken er tussen ieder consult in zit. In het begin zal dit wekelijks zijn omdat er vaak nog veel onduidelijk is maar na verloop van tijd kunnen de consulten ook om de 3/4 weken gepland worden.  

 

Aangezien het proces voornamelijk om leefstijlverandering gaat, is het fijn om een stok achter de deur te hebben zodat je je doelen ook daadwerkelijk behaalt. Afhankelijk van jouw doel is het mogelijk om een 3 maanden of 6 maanden traject te volgen.

 

Mocht je twijfelen en/of vragen hebben over de trajecten, stuur dan gerust een mail naar info@lisannevankroonenburg.nl