Werkwijze consulten

Intakegesprek/Eerste consult

Voorafgaand aan het eerste consult vraag ik je een uitgebreid intakeformulier in te vullen zodat ik me goed kan voorbereiden op het eerste gesprek.

Tijdens het intakegesprek (60 minuten) zullen we het ingevulde intakeformulier samen doornemen en samen een doel opstellen. Ik zal veel gerichte vragen stellen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie. Ik zal je informatie en praktische tips meegeven waar je direct meer aan de slag kunt gaan. Dit is per persoon verschillend want wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Ik zal dit doen op basis van kleine veranderingen, veel veranderingen in een keer kunnen namelijk voor onrust zorgen.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je zelf voldoende kennis en bewustwording gaat krijgen, zodat je gemakkelijker met je klachten om kunt gaan en ze verminderen of zelfs verdwijnen. 

Na afloop van het gesprek ga ik aan de slag met het maken van een naslagwerk. Hierin zet ik alles wat we besproken hebben en geef ik eventueel nog extra informatie en tips. Dit stuur ik per mail naar je toe zodat je dit nog eens rustig door kunt lezen.

Na 3/4 weken zullen we een vervolgconsult inplannen om te kijken hoe het met de klachten gaat en/of er dingen zijn waar je tegen aan loopt.

 

Vervolgconsulten

In het vervolgconsult kijken we hoe het de afgelopen weken is gegaan en of je al dingen hebt kunnen toepassen. Ook bespreken we uitgebreid je vragen, nieuwe ervaringen, dieetvorderingen en omgang met moeilijke situaties. Het is natuurlijk moeilijk om die jarenlange gewoontes ineens te veranderen. Daarbij zal ik je opties en variaties toereiken zodat jouw nieuwe leefstijl precies bij je past!

 

Mocht je twijfelen en/of vragen hebben, stuur dan gerust vrijblijvend een mail naar info@lisannevankroonenburg.nl