Over Lisanne

Ik ben Lisanne van Kroonenburg en dol op alles wat te maken heeft met voeding, gezondheid en beweging. 

Tijdens mijn opleiding HBO Bewegingsdeskundige heb ik veel geleerd over het menselijk bewegingsapparaat en ontstond mijn interesse in voeding en de impact hiervan op ons lichaam. Door het enthousiasme dat ik hiervan kreeg, besloot ik nadat ik afstudeerde, me hierin verder te verdiepen. Inmiddels ben ik op het punt gekomen dat ik mijn kennis toe kan passen in de praktijk. Desondanks wil ik continue blijven groeien en mezelf blijven verdiepen in de nieuwe ontwikkelingen die ontstaan in de gezondheidswereld.

 

Mijn verhaal

Tijdens mijn jeugd heb ik veel last gehad van slaapproblemen en vermoeidheidsklachten. Ondanks de vele gesprekken en behandelingen die ik heb gehad, is er helaas nooit een duidelijke oorzaak gevonden. Later kwamen hier ook darm- en spierklachten bij. Door de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleidingen en de verschillende cursussen die ik gevolgd heb, werd ik geïnspireerd om zelf opzoek te gaan naar een verklaring voor mijn klachten. Ik paste de kennis op mezelf toe en merkte dat de klachten verminderde! Door opzoek te gaan naar de oorzaak in plaats van het bestrijden van de symptomen, is het me gelukt om de klachten onder controle te krijgen. Ik ben erachter gekomen dat het eten van bepaalde voedingsstoffen veel invloed heeft op mijn darmen en dat mijn lichaam daar nu eenmaal niet zo lekker op gaat. Dit weerhoudt me er niet van om wel eens uit eten te gaan of een wijntje te drinken maar ik weet nu wat hiervan de consequenties zijn. Het is ook helemaal niet erg om af en toe iets te eten wat voor jouw lichaam niet optimaal is, als je hier maar een goede balans in kan vinden. Ik wil je hier graag bij helpen! 

Uit ervaring en via mijn opleiding weet ik dat er net zoals ik, mensen zijn die last hebben van klachten waar momenteel nog geen duidelijke oorzaak voor is. Vaak worden deze klachten na een tijdje geaccepteerd en als 'normaal' ervaren. Ik ben er door mijn opleidingen en cursussen van overtuigd, dat er voor mensen met deze klachten enorm veel gezondheidsvoordelen te behalen zijn. 

Ik wil je super graag informeren, inspireren en motiveren om opzoek te gaan naar de oorzaak zodat de klachten kunnen verdwijnen in plaats van dat we ze onderdrukken. Ik wil dat je je lichaam leert kennen en dat je ervan gaat houden, je hebt er tenslotte maar een! 

 

Liefs Lisanne